ДОБРО КРЪВООБРАЩЕНИЕ. ДОБРО НАСТРОЕНИЕ

Седенето на swopper ви кара да укрепите горната част на тялото, което освобождава диафрагмата, дишате по-дълбоко и кръвообращението ви се стимулира. Резултатът е по-висока ефективност и по-добра концентрация. Освен това пружинирането се отразява добре на ума и душата, просто защото е забавно.

ЗДРАВИ МЕЖДУПРЕШЛЕННИ ДИСКОВЕ

Столът swopper ви кара да седите изправени и постоянно да сменяте положението си. Това означава, че междупрешленните ви дискове се натоварват едновременно в редуващи се точки на натиск. Така се поддържа здравето на прешленните връзки, а хрущялната тъкан е добре подхранена, благодарение на което кръстът и гърбът ви запазват своята еластичност и издръжливост.

ТРЕНИРАНЕ НА МУСКУЛИТЕ

Тъй като на swopper цялото ви тяло е в постоянно леко движение, практически всички мускулни групи остават активни и добре кръвоснабдени. Цялата костно-мускулна или опорно-двигателна система укрепва и може по-добре да държи гърба ви изправен. Активните кръст и гръб не могат да се пренапрегнат и не причиняват болка.


ТРЯБВА САМО ДА СЕДНЕТЕ

От раждането си сме програмирани да се движим. Движението е необходимо за здравословното ни развитие и живот. За съжаление съвременното ни ежедневие изисква да седим с часове. Колкото и да ни се иска, не сме в състояние да го променим. Можем обаче да променим начина, по който седите!


ПОДДЪРЖАНЕ НА СУХОЖИЛИЯТА И СТАВИТЕ В ДОБРА ФОРМА

Движението на ставите дори и при седене стимулира образуването на синовия (ставна течност). Тя предотвратява артрита и стяга сухожилията. По този начин можете да избегнете заболявания на ставите.


ВИНАГИ В ДВИЖЕНИЕ

Като пазите равновесие на пружиниращия стол, тялото ви винаги леко се движи. Тъй като swopper може да се навежда към работното ви място, вече няма нужда да се прегърбвате.


Да си активен значи да си здрав

Столът swopper активира цялото ви тяло и така осигурява по-добро движение на кръвта към сърцето. Това стимулира кръвообращението, помага ви да седите изправени, да дишате по-дълбоко и по този начин да снабдявате кръвта с повече кислород. Това е добре за тялото и ума и върши чудеса за настроението.

СЕДАЛКА

Имате избор сред широка гама висококачествени и лесни за почистване материи за тапициране на седалката: маркови микрофибърни тъкани в многобройни атрактивни цветове, фина висококачествена кожа, устойчивият на износване материал Softex или специалната медицинска материя Stamskin. Предлага се и допълнителна форма на седалката: леко извито седло, което е спортно и ергономично по своето естество.


СТРАНИЧНО ДВИЖЕНИЕ

Вие решавате доколко искате да се движите. Страничното движение е решаващо за трениране на мускулите на кръста и гърба. То се регулира посредством ръчното колело под пружинния ресор. Препоръчваме първо да зададете по-малък толеранс на странично движение, а на по-късен етап да го увеличите възможно най-много. Основният критерий е как вие лично се чувствате най-добре.

РЕГУЛИРАНЕ НА ВИСОЧИНАТА

Можете да регулирате swopper бързо и по всяко време, така че да отговаря на индивидуалните ви изисквания: височина на стола от 45 до 60 см (с тежест), а за  swopper WORK от 42 до 57 см. Трябва само да повдигнете лоста под седалката и да станете леко от нея – пасва идеално на всички размери и височини на масата.

ПРУЖИНА

Свободно движещата се спирална пружина, изработена от висококачествена стомана, е тази, която позволява единственото по рода си движение нагоре-надолу, когато седите върху swopper. Твърдостта й се регулира индивидуално според теглото ви. Най-често цветът й е в синхрон с този на седалката. Пружината е налична с две степени на якост.


РЕГУЛИРУЕМА ТВЪРДОСТ НА ПРУЖИНАТА

Вие решавате колко да е твърда пружината – трябва само да завъртите цилиндъра, за да регулирате постепенно твърдостта й така, че да отговаря на потребностите ви. МЕКАТА пружина е оптимална за хора с тегло от 40 до 70 кг, а СРЕДНАТА – за тегло от 60 до 120 кг.

ОСНОВА

Стабилната пръстеновидна основа, изработена от лят алуминий/стомана, се предлага с комбинирани крачета за текстилни и твърди подови настилки или с колелца. Тя може да се използва на всякакъв тип подова настилка. Диаметър 55 см, с колелца – 58 см.

Сравнение на продукти