ДОБРО КРЪВООБРАЩЕНИЕ. ДОБРО НАСТРОЕНИЕ

Седенето на swopper ви кара да укрепите горната част на тялото, което освобождава диафрагмата, дишате по-дълбоко и кръвообращението ви се стимулира. Резултатът е по-висока ефективност и по-добра концентрация. Освен това пружинирането се отразява добре на ума и душата, просто защото е забавно.

ОТКРИЙТЕ РАВНОВЕСИЕТО

Интелигентен стол, който ви осигурява правилна опора, без да създава точки на натиск. С много практични детайли, като дръжката за лесно пренасяне на стола. Да не споменаваме дизайна, който е носител на национални и международни награди. Красотата на ергономичността.


ЗДРАВИ МЕЖДУПРЕШЛЕННИ ДИСКОВЕ.

Столът swopper ви кара да седите изправени и постоянно да сменяте положението си. Това означава, че междупрешленните ви дискове се натоварват едновременно в редуващи се точки на натиск. Така се поддържа здравето на прешленните връзки, а хрущялната тъкан е добре подхранена, благодарение на което кръстът и гърбът ви запазват своята еластичност и издръжливост.

4° НАВЕЖДАНЕ НАПРЕД НА ПРУЖИННАТА ПОДПОРА

Това означава, че винаги седите на оптимално разстояние от работната си повърхност, без значение от височината и физиката ви. Столът „muvman“ предотвратява изгърбването, което иначе става лесно, когато седите високо.  Голямо ергономично предимство за оптимална стойка.

СТАБИЛНА ПЛОЧА ЗА ОСНОВА

Осигурява стабилност и предотвратява несъзнателното събаряне. Подходяща за всички видове подови настилки.


ПРАКТИЧНА ДРЪЖКА

Имате среща в друга зала? Искате да отскочите до бюрото на колегата? Около бюрото на съседа има мини съвещание? Просто хванете „muvman“ за дръжката и го вземете със себе си.


Награди за дизайн

Независимият Съвет по дизайна номинира „muvman“ за Германската награда за дизайн за 2009 г. и 2011 г. Това е най-високият национален приз за дизайн. Столът спечели реномираната Награда за добър дизайн „GOOD DESIGN“ на Музея на архитектурата и дизайна „Chicago Athenaeum“ в Чикаго през 2009 г. Освен това „muvman“ вече е печелил международната Награда на публиката за универсален дизайн („iF Universal Design Consumer Favorite Award“) и привлече доста внимание на дизайнерски изложения в Берлин и Ню Йорк.

СЕДАЛКА

Имате избор сред широка гама висококачествени и лесни за почистване материи за тапициране на седалката: маркови микрофибърни тъкани в многобройни атрактивни цветове, фина висококачествена кожа, устойчивият на износване материал Softex или специалната медицинска материя Stamskin. Предлага се и допълнителна форма на седалката: леко извито седло, което е спортно и ергономично по своето естество.


СТРАНИЧНО ДВИЖЕНИЕ

Вие решавате доколко искате да се движите. Страничното движение е решаващо за трениране на мускулите на кръста и гърба. То се регулира посредством ръчното колело под пружинния ресор. Препоръчваме първо да зададете по-малък толеранс на странично движение, а на по-късен етап да го увеличите възможно най-много. Основният критерий е как вие лично се чувствате най-добре.

РЕГУЛИРАНЕ НА ВИСОЧИНАТА

Можете да регулирате swopper бързо и по всяко време, така че да отговаря на индивидуалните ви изисквания: височина на стола от 45 до 60 см (с тежест), а за  swopper WORK от 42 до 57 см. Трябва само да повдигнете лоста под седалката и да станете леко от нея – пасва идеално на всички размери и височини на масата.

ПРУЖИНА

Свободно движещата се спирална пружина, изработена от висококачествена стомана, е тази, която позволява единственото по рода си движение нагоре-надолу, когато седите върху swopper. Твърдостта й се регулира индивидуално според теглото ви. Най-често цветът й е в синхрон с този на седалката. Пружината е налична с две степени на якост.


РЕГУЛИРУЕМА ТВЪРДОСТ НА ПРУЖИНАТА

Вие решавате колко да е твърда пружината – трябва само да завъртите цилиндъра, за да регулирате постепенно твърдостта й така, че да отговаря на потребностите ви. МЕКАТА пружина е оптимална за хора с тегло от 40 до 70 кг, а СРЕДНАТА – за тегло от 60 до 120 кг.

ОСНОВА

Стабилната пръстеновидна основа, изработена от лят алуминий/стомана, се предлага с комбинирани крачета за текстилни и твърди подови настилки или с колелца. Тя може да се използва на всякакъв тип подова настилка. Диаметър 55 см, с колелца – 58 см.

Сравнение на продукти