Български English
Живот в движение: философията на swopper

От генетична гледна точка човешките същества се намират на същия етап, на който са били преди около 150 000 години. Телата ни са пригодени да бягат, да се катерят, навеждат, обтягат и скачат, а не да седят сковано часове наред.
  
Ежедневно обаче 85% от будните ни часове преминават основно в седене – на закуска, в колата, на бюрото, на работното място и дори вкъщи през свободното ни време. Липсата на движение е пагубна за здравето и често не може да се компенсира със спорт  – съвременният човек страда от болки в кръста и гърба, наднормено тегло и сърдечносъдови заболявания.

Ние си поставихме за цел да внесем повече движение в живота, и по-специално да подобрим качеството на живот чрез по-добра физическа форма, здраве и благоденствие в ежедневието. Това е философията на swopper.

Историята на swopper

През 1997 г.  Йозеф Гльокл представя пред обществото световно нововъведение: новия си триизмерен стол с името „swopper“. Така той започва напълно нова стратегия за борба със здравен проблем номер едно пред обществото – болките в кръста и гърба.

Множеството награди, спечелени от „swopper“, който се счита за революционен активен стол, и увеличаващите се продажби карат компанията да започне собствено производство. Стохилядната бройка бе продадена през 2004 г., а през 2006 г. към продуктовото портфолио бе добавен нов активен и динамичен стол – „muvman“, който е активен стол за стоене/седене. От 2008 г. насам децата над четиригодишна възраст също могат да се радват на здравословно седене с помощта на триизмерното въртящо се столче „swoppster“.

Компанията  попадна сред първите 100 най-новаторски малки и средни предприятия в Германия за 2007 г., което е доказателство за потенциала и динамичното й развитие, а успехът й се дължи и нараства постоянно благодарение на все повечето международни дейности и стабилното обогатяване на гамата от продукти.


Официален представител за България е фирма "Happy Dreams"

Йозеф Гльокл, Изпълнителен директор на aeris-Impulsmöbel