Български English

Движението е естествено, здравословно и забавно.

Подрастващият организъм се нуждае от много движение за здравословно развитие на тялото и ума. Движението стимулира сетивата, а оттам и мозъка. Освен това укрепва кръста и гърба. Така се предотвратяват проблеми със стойката, когато детето порасне.Столчето „swoppster“ е пригодено към естественото поведение на децата.

Традиционните мебели за деца ограничават до голяма степен естественото им пространство за движение.  „swoppster“ е – активно и динамично столче за деца в детската градина и началното училище – с единствено по рода си движение в три измерения. Така столчето се адаптира към детето, а не обратното!6 аргумента в полза на „swoppster“.


• Дава възможност за повече движение от всеки друг стол.
• Повишава и задържа вниманието, както и концентрацията.
• Намалява физическото и емоционално напрежение.
• Предотвратява лошата стойка и укрепва кръста и гърба.
• Регулира се индивидуално към височината, теглото и движенията на всяко дете.
• Забавен е и подобрява настроението на децата.
Динамиката ви прави силни.

Столчето „swoppster“ поддържа и насърчава постоянната смяна на стойката. Това укрепва мускулите, полезно е за стойката и предотвратява проблеми с кръста и гърба.


Активни. Здрави. Умни.

Движението е основният фактор за интелектуалното развитие на детето. То стимулира образуването на връзки между нервните пътища. Постоянното движение върху „swoppster“ подобрява снабдяването с кръв, а оттам и с кислород тялото и мозъка. Това прави децата по-внимателни и съсредоточени.

Усвояване на добра стойка чрез седене с изправен гръб.

При „swoppster“ не се получава изгърбване. Гъвкавите странични движения осигуряват адаптирането на активното столче към движенията на детето, а не обратното. Така гърбът остава изправен, дори когато детето си играе, рисува или си пише домашното на бюрото. Регулирането на височината е детска игра с помощта на лоста, поставен удобно под седалката.Неподвижното седене разболява. Със седенето в движение сте здрави.Регулиране на височината:

Посредством лоста под седалката децата могат лесно да регулират сами „swoppster“ до желаната височина между 32 и 47,5 см от пода.


Вертикално движение:

Единственото по рода си триизмерно движение се осигурява от движението нагоре-надолу, наречено „swopping“, в съчетание с това напред-назад и настрани. Това поддържа и насърчава постоянната смяна на стойката.


Гъвкави странични движения:

Специално проектирана сглобка в долния край на пружинната подпора позволява на столчето да се адаптира към движенията на детето. Когато седят на „swoppster“, децата не се изгърбват.