Български English


За каква възрастова група е подходящ „swoppster“?

Столът „swoppster“ е идеален спътник на детето ви от детската градина до края на началното училище. Лесно можете да регулирате височината на „swoppster“, за да „расте“ с детето ви, както и твърдостта на пружината за тегло до 50 кг. Освен това има две настройки за степента на движение. Таблицата по-долу дава известни насоки. Столът „swoppster“ е правилно регулиран, когато детето ви се чувства удобно, седейки на него.

Когато детето надвиши възрастта, за която е подходящ „swoppster“, то може да продължи да седи удобно и здравословно с много движение с помощта на „swopper“ с МАЛКА пружина, който е оптимален за тегло от 40 до 80 кг.Какъв е правилният начин за регулиране на „swoppster“?

Можете да регулирате „swoppster“ индивидуално по три начина, за да го адаптирате към височината и теглото на детето си, както и към количеството движение, на което то иска да се радва.

1. Регулиране на височината

Посредством лоста под седалката децата могат лесно да регулират „swoppster“ сами и да постигнат желаната височина. Широкият ъгъл между бедрото и долната част на крака трябва да е малко над 90° в идеалния случай. Препоръчваме ви да коригирате съответно и височината на детското бюро.

2. Настройка за твърдост на пружината за вертикално движение

Можете да настроите твърдостта на пружината в съответствие с теглото на детето и да дадете възможност за повече или по-малко пружиниране според желанията му. За леките деца или за максимално пружиниране трябва да завъртите надолу колелото в долната част на пружината. За по-тежките деца или за по-слабо пружиниране завъртете колелото нагоре. Оптималната настройка е когато детето може да се движи безпрепятствено във всички посоки.

3. Странично движение

Страничната гъвкавост на „swoppster“ е решаваща за повече движение при седене. Има две различни настройки според теглото на детето. Фабричната настройка на „swoppster“ е „basic flex“ за деца с тегло между 30 и 50 кг. Направете следното, за да настроите страничната гъвкавост за деца с тегло между 15 и 30 кг. Обърнете „swoppster“ надолу, завъртете капачката леко наляво и я махнете. Извадете пръстена за гъвкавост, който виждате сега, и го обърнете обратно така, че  към вас да е надписът „soft flex“. Поставете отново капачката и я затегнете надясно. Готово.

Кога трябва да се използват колелца и кога не?

Препоръчваме да НЕ се слагат колелца за много малките деца, когато наоколо често има бебета, които още пълзят, когато подът е много гладък, ако наблизо има стълбище или ако детето ви е много жизнено и не може за миг да стои на едно място. Двете алтернативи ви дават възможност да адаптирате „swoppster“ индивидуално към възрастта, зрелостта, желанието за движение на детето и средата му.

Вие сте тези, които решават дали детето е достатъчно зряло, за да използва столче на колелца. Дори с колелца, „swoppster“ не е играчка, на която детето може да се вози! Не носим отговорност при използване не по предназначение.

За да поставите крачета, вместо колелца, трябва само внимателно да обърнете „swoppster“ надолу, да махнете колелцата и да поставите крачетата, така че да щракнат. Крачетата трябва да сочат навън. Използвайте същата процедура, за да замените крачетата с колелца.

Подобно на универсалните колелца, крачетата са подходящи за всички видове подови настилки. Като специална предпазна мярка за много деликатни настилки (напр. паркет), препоръчваме да сложите стандартни филцови подложки под фиксираните крачета.

Предлага ли се „swoppster“ и в други цветове?

Не. Във фазата на разработка пред детско жури представихме всякакви цветове и шарки за „swoppster“.  Изборът бе категоричен. Цветовете, които предлагаме сега, спечелиха най-много точки. Едно от предимствата е, че тъй като „swoppster“ е предназначен за деца на възраст, в която те се развиват най-бързо, един ясен и категоричен цвят би бил най-привлекателен. Освен това детските стаи са в толкова ярки и шарени цветове, че едно стабилно цветно петно може да има успокояващ ефект.

Как се премахват петна от тапицерията на „swoppster“?

Столчето „swoppster“ се почиства много лесно. Петната изчезват, когато ги забършете с влажна кърпа. За упоритите петна сложете малко сапун. Влажна кърпа със или без сапун е достатъчна и за пръстеновидната основа и предпазителя.