Български EnglishКаква е разликата между стол за стоене/седене и променливия стол „muvman“?

Стандартните столове за стоене/седене често са компромисно решение. Те позволяват благоприятно от ергономична гледна точка седене с по-високо положение на тялото, но са с ограничени функции: много от тях се клатят и навеждат неволно, някои са застопорени само на една височина, други ви принуждават да седите на неудобно разстояние от работната повърхност и предизвикват изгърбване, много имат ограничен диапазон за регулиране на височината, някои са с неудобна седалка...

Столът „muvman“ практически дава ново определение на седенето/стоенето на променливи височини. Той не е традиционен стол за стоене/седене, а е променлив. Оптимален е за идеално от ергономична гледна точка седене на бюра с регулируема височина, високи бюра, рецепции, щандове, информационни бюра и т.н.

Къде се използва „muvman“?

Навсякъде, където се изисква променливо седене – на бюра с регулируема височина, високи бюра, високи работни повърхности, щандове, каси и рецепции, но и в кухнята, когато гладите и пускате музика. Столът „muvman“ обхваща височина при седене от 51 до 84 см и от 60 до 93 см.

Помощните средства при стоене завършват със закръглен край на пода, който ги привежда в движение. При „muvman“ няма такова нещо. Защо?

Защото сме разработили нещо по-добро за „muvman“. Доста често се среща използването на закръглени елементи, но при тях има големи проблеми със стабилността. Те предизвикват клатене и неволно навеждане, които трябва да компенсирате с тежки и резки движения – това е отрова за междупрешленните ви дискове, особено в лумбалната област.
Ето защо сме оборудвали „muvman“ със специално разработена сглобка: „muvzone“. По този начин са възможни хармонични, индивидуално контролируеми движения в радиус от 360°. Без клатене и неволно навеждане.

Какво означава „интелигентен стол“ при „muvman“?

Столът „muvman“ е оборудван с патентованата технология flexzone®. Неговата изпъкнала седалка с мека подложка държи таза в изправено положение. В същото време предният ръб на седалката е гъвкав, за да предотврати появата на точки на натиск, които са типични за традиционните помощни средства при стоене и особено при седене във висока позиция.

Столът „muvman“ все пак е твърде нисък за мен. Има ли още по-висок стол?

Да, за много високи хора имаме ВИСОКА версия на „muvman“ с изключително дълга телескопична подпора за височини от 60 до 93 см.

Защо е приведена напред пружинната подпора?

Пружинната подпора на „muvman“ с наклона си напред от 4° е проектирана да ви накара да седите изправени автоматично и така гръбначният ви стълб да запази естествената си S-образна форма и да се движи свободно над таза, който е наведен леко напред. Така седите здравословно на всякаква височина, без да се изгърбвате.

Причината е, че колкото по-високо седите, толкова повече тежестта ви се прехвърля чрез краката на пода. Сила, насочена назад, ви кара да се наклоните леко назад, когато сте седнали по-високо. За да компенсирате това, автоматично възприемате кифозна поза, т.е. изгърбена стойка. Тъй като пружинната подпора на „muvman“ е наклонена леко напред, силата, която тегли назад, се компенсира и предотвратява прегърбването.

Предлага ли се „muvman“ на колелца?

Не, но те не са ви необходими с „muvman“. Със страничното движение достигате навсякъде, а благодарение на дръжката и лекото тегло от само 9 кг можете лесно да пренесете своя „muvman“, където искате.

Столът „muvman“ подходящ ли е за паркет?

Да, непързалящият се и недраскащ гумиран ръб предпазва всеки тип подова настилка, в това число паркет.