Български English

Как функционира swopper?

Активният въртящ се стол swopper се състои от чугунена пръстеновидна основа, пружинен ресор с регулируема стоманена пружина и седалка с изпъкнала форма и мека подложка. Височината, твърдостта на пружината и страничното движение са индивидуално регулируеми. Пружиниращият стол с движение във всички посоки реагира на всяко ваше действие. Така минимално, но изключително ефективно се стимулират множество мускулни групи на кръста и гърба, корема и краката.


Да си активен значи да си здрав.

Предимството е, че активните мускули не могат да се пренапрегнат; те укрепват и остават в добра форма. Същото се отнася и за междупрешленните дискове, които се натоварват постоянно в различни точки благодарение на многократните несъзнателни промени в положението на тялото. Така се поддържат еластичността и гъвкавостта. Столът swopper активира цялото ви тяло и така осигурява по-добро движение на кръвта към сърцето. Това стимулира кръвообращението, помага ви да седите изправени, да дишате по-дълбоко и по този начин да снабдявате кръвта с повече кислород. Това е добре за тялото и ума и върши чудеса за настроението.Тапицерии на седалката.

Имате избор сред широка гама висококачествени и лесни за почистване материи за тапициране на седалката: маркови микрофибърни тъкани в многобройни атрактивни цветове, фина висококачествена кожа, устойчивият на износване материал Softex или специалната медицинска материя Stamskin. Предлага се и допълнителна форма на седалката: леко извито седло, което е спортно и ергономично по своето естество.


Странично движение.

Вие решавате доколко искате да се движите. Страничното движение е решаващо за трениране на мускулите на кръста и гърба. То се регулира посредством ръчното колело под пружинния ресор. Препоръчваме първо да зададете по-малък толеранс на странично движение, а на по-късен етап да го увеличите възможно най-много. Основният критерий е как вие лично се чувствате най-добре.Регулиране на височината.

Можете да регулирате swopper бързо и по всяко време, така че да отговаря на индивидуалните ви изисквания: височина на стола от 45 до 60 см (с тежест), а за  swopper WORK от 42 до 57 см. Трябва само да повдигнете лоста под седалката и да станете леко от нея – пасва идеално на всички размери и височини на масата.


Пружина.

Свободно движещата се спирална пружина, изработена от висококачествена стомана, е тази, която позволява единственото по рода си движение нагоре-надолу, когато седите върху swopper. Твърдостта й се регулира индивидуално според теглото ви. Най-често цветът й е в синхрон с този на седалката. Пружината е налична с две степени на якост.Пръстеновидна основа.

Стабилната пръстеновидна основа, изработена от лят алуминий/стомана, се предлага с комбинирани крачета за текстилни и твърди подови настилки или с колелца. Тя може да се използва на всякакъв тип подова настилка. Диаметър 55 см, с колелца – 58 см.Регулируема твърдост на пружината.

Вие решавате колко да е твърда пружината – трябва само да завъртите цилиндъра, за да регулирате постепенно твърдостта й така, че да отговаря на потребностите ви. МЕКАТА пружина е оптимална за хора с тегло от 40 до 70 кг, а СРЕДНАТА – за тегло от 60 до 120 кг.