Български English

Новото измерение за начина, по който седим: 3D ергономичност


Конвенционалните столове – дори и тези, които наричат себе си „ергономични” – не могат да направят много срещу ежедневната липса на движение в офиса. Точно обратното: те могат дори да допринесат за мускулна атрофия и неправилна поза на седене. Ние наричаме това „капана на седенето”, тъй като често минават само няколко години между интензивното използване на конвенционалния офис стол по време на работа и първите признаци на някои заболявания.

Ние напълно преоткрихме начина на седене на работното място. Със своята уникална концепция за 3D ергономия нашите столове стимулират интуитивните движения на човешкото тяло и ни провокират да се върнем към естествените модели на движение.Естествено движение в три измерения.


Основната ни идея за 3D ергономичност е толкова семпла, колкото и гениална: столът следва движението на тялото, а не обратното. Резултатът: естествен начин на седене, контролирано движение нагоре и надолу в съчетание с оптимизирана поза и движения настрани, назад и напред.

Вертикално движение  Вертикалното движение е уникално движение в третото измерение, реализирано благодарение на нашата 3D технология. То може да се регулира самостоятелно в зависимост от теглото на всеки човек. Облекчава междупрешленните дискове, стимулира кръвообръщението и по този начин се осигурява оптимално снабдяване с кислород  на всички части на тялото.


Гъвкаво странично движениеХармоничните 3D движения с широк страничен диапазон увеличават радиуса на действие и в същото време оптимизират естествената поза на седене.  В допълнение на това, всяка промяна в позата активира кръвообръщението , което от своя страна увеличава силата на концентрацията.
Наклон3D основата, която се намира в близост до земята, осигурява естествен наклон на стола напред  в момента, в който се наклоните към бюрото. Резултатът: гърбът остава изправен,  кръвообръщението се стимулира, вие дишате дълбоко.
Иновативното над традиционното


aeris постави нови стандарти за офис столове с иновативната си  3D концепция за ергономичност. Това може да се демонстрира много ясно, когато сравняваме с традиционните представи за седене. Докато 3D технологията на Aeris стимулира активното движение и така укрепва здравето на седящия, то много традиционни офис столове водят до обездвижване и лоша позиция на тялото.