Български English

Повече здраве за кръста и гърба със swopper.

Столът swopper допринася активно за по-здрави кръст и гръб.

(Д-р Дитер Брайтекер, председател на Германската федерална работна група за насърчаване на правилната стойка и движението, Висбаден)

Столът swopper осигурява промяна на стойката.

За здрави кръст и гръб е необходимо много движение. Движението при седене означава честа смяна на стойката. Столът swopper осигурява постоянна промяна на стойката при седене и по този начин спомага за здравето на кръста и гърба.

(Д-р Бернд Райнхард, Бад Айблинг, ортопед и почетен председател на Федералната асоциация на германските школи за здраве на кръста и гърба)

Двойно повече движение

Столът swopper отговаря почти идеално на изискванията за работното място, конструирано по начин, който насърчава движението. Емпиричните анализи доказват, че движението на торса благодарение на swopper е двойно повече в сравнение с традиционните работни столове.

(Доклад, посветен на swopper, от проф. д-р Дитмар Шмитблайхер, Университет Йохан Волфганг Гьоте, Франкфурт на Майн)

Най-здравословният начин на седене.

Днес отношението към костно-мускулната или опорно-двигателната система е като към беден роднина. Устроени сме да се движим, но се налага да седим през цялото време. Замисълът не е бил точно такъв. Междупрешленният диск, който при бягане ту се натоварва, ту се разтоварва, при постоянно седене само се притиска. Ако ви се налага да седите, трябва да го правите активно, а не пасивно.

Обикновено си купуваме директорски стол с облегалка до тавана. И после само си седим. Това е вредно, понеже мускулите на гръбначния стълб атрофират. Работният стол swopper обаче ви принуждава да седите активно. Постоянно упражнявате кръста и гърба, без значение какво правите – посягате към мишката, клавиатурата или папката. Принудени сте постоянно да поддържате мускулите на кръста и гърба в активно състояние. Дори не го забелязвате, докато работите. В крайна сметка това е най-здравословният начин да се седи.

(Д-р Михаел Шпицбарт, здравен специалист)

Най-добрата идея за седене в света!

Като неврофизиолог считам, че swopper е чисто и просто най-усъвършенстваната концепция за седенето. От превантивна медицинска гледна точка този стол раздвижва всичко онова, което терапевтите препоръчваха, но често без успех, на съкрушените си от болки пациенти. На него не сте просто седнали, а седите активно! Аз самият страдам от хронична болка в кръста и гърба и за мен концепцията на swopper е убедителна. Сега имам два такива стола – един на работа и един вкъщи.

(Проф. Манфред Цимерман, неврофизиолог и инженер, Хайделберг)

Столът swopper промени живота ми!

За пръв път видях swopper в предаването за интериорен дизайн Trading Spaces. По онова време вече не знаех как да се справя с хроничната си болка в кръста. Страдах от десет години, ако не и повече. Ходих при двама ортопеди, които не установиха никакъв медицински проблем. От болка дори не можех да спя и се налагаше всяка вечер да вземам обезболяващи. Чувствах се много зле. Болката изцеждаше енергията ми и влошаваше настроението ми. Усещах я постоянно.

Работя като писател на свободна практика и често ми се налага да седя с часове. Винаги съм знаела колко е важно да се седи на качествен работен стол и не съм пестила пари за това. Винаги обаче се разочаровах от това, че болката не изчезва. След като прочетох за swopper на таблото с обяви, осъзнах, че много прилича на нещо, което бях пробвала неотдавна: един от лекарите ме беше изпратил на ортопедична рехабилитация, където ме накараха да седя на медицинска топка, за да упражнявам гърба. Спомням си, че пружинирах и се въртях – усещах движението в кръста и чувството беше хубаво. Затова, поръчах swopper и оттогава не ми се налага да търся друго.

Свикнах с него за ден-два. Забелязах бързо подобрение в гъвкавостта на кръста и болката започна да отшумява. Освен това установих, че ми е по-лесно да седя изправена с рамене назад и естествена извивка на гръбнака. Седенето на swopper не ми коства никакви усилия. Въобще не ми липсва облегалката, тя е ненужна. Вече нямам болки през нощта – пазя си обезболяващите за главоболията на работа.  Столът swopper ми даде възможност да работя усърдно, без да усещам едно от най-неприятните трудови заболявания, свързани с работата на бюро. Благодаря ви, че сте направили този стол.

(Нанси Итън, САЩ)


Грамадният директорски стол е изместен!

Грамадният кожен директорски стол наистина вече е изместен – в него не може да се работи. Столът swopper е идеално проектиран от гледна точка на физиологията, медицината и практическите упражнения. Хубаво е, че може да се регулира по различни начини, така че всеки човек да го пригоди към собствените си изисквания за динамично седене.

(Проф. Томас Весингаге, медицински директор на Medical Park AG, Бад Висзее, и преподавател в Германската академия за превенция и управление на здравето)

Щетите се нанасят, когато заемаме отпусната стойка!

Много остри и хронични проблеми с кръста и гърба се дължат на липсата на движение. Много добър начин за предотвратяването им е да се интегрира движение в ежедневието и особено на работното място. Столът swopper предлага уникално съчетание от седене и движение. Затова го използвам в практиката си.

(Д-р Кристиан Кинаст, специалист по ортопедия и травматологична хирургия, Мюнхен)

Положителен ефект без лекарства, без операции.

Резултатите от изследването много отчетливо показват положителния ефект от swopper. Те са особено впечатляващи и поради факта, че за отстраняването на оплакванията в кръста и гърба е използван единствено swopper без терапия, медикаментозно лечение, хирургическа намеса, масаж, гимнастика и т.н.!

(Дългосрочно проучване, проведено от Изследователската група за индустриална социология и технически дизайн към Колежа за приложни науки в Хамбург, под ръководството на професор Детлев Крюгер)

Столът swopper тренира всички сетива.

Столът swopper следва всяко движение на тялото и в същото време го кара да променя положението си.

Активното динамично седене на него задейства по-специално вестибуларните и кинестетичните (равновесните и двигателни) функции, а проприоцепторите ни се тренират по комплексен начин. (...) Така се осигурява по-добра основа за изострено внимание и концентрация при работа.

(Изследване, посветено на swopper, от Германската федерална работна група за насърчаване на правилната стойка и движението, Висбаден, под ръководството на д-р Дитер Брайтекер)