Български English

Проблем открай време: седенето като в усмирителна риза.

Животът е равнозначен на движение. Човешкото тяло не е пригодено за престой с часове в една и съща поза. Не е изненадващо, че почти 80% от населението в индустриалните общества страда от болки в кръста и гърба. При традиционния работен стол тялото ви е заклещено между седалката, подлакътниците и облегалката и е принудено да се адаптира към липсата му на гъвкавост. Резултатът е, че се изгърбвате, изпитвате напрежение и болка.


Решението е да се освободите от този капан, докато седите!

Ергономичният, пружинен, активен, въртящ се стол swopper се адаптира към вас, а не обратното. Благодарение на единствената по рода си гъвкавост, той осигурява активно седене в три измерения – напред и назад, настрани, нагоре и надолу. Тази динамичност подпомага и насърчава здравословното седене при постоянна смяна положението на тялото. Научните изследвания потвърждават, че на swopper се движите двойно повече, отколкото на традиционните столове.


6 силни аргумента в полза на swopper1. Винаги седите правилно.

Като пазите равновесие на пружиниращия стол, тялото ви винаги  леко се движи. Честата смяна на положението ви кара да заемате различни стойки. Автоматично седите изправени по-често. Сглобката на пружинната подпора позволява на swopper да се навежда напред към работното ви място. Това означава, че вече не е нужно да се изгърбвате, а гръбначният ви стълб запазва естествената си S-образна форма.

3. Тренирате мускулите си.

Тъй като на swopper цялото ви тяло е в постоянно леко движение, практически всички мускулни групи остават активни и добре кръвоснабдени. Цялата костно-мускулна или опорно-двигателна система укрепва и може по-добре да държи гърба ви изправен. Активните кръст и гръб не могат да се пренапрегнат и не причиняват болка.5. Поддържате сухожилията и ставите в добра форма.

Движението на ставите стимулира образуването на синовия (ставна течност). Това спомага за смазването им. Статичният натиск върху ставите при неподвижно седене или стоене с часове например изстисква синовията и хрущялите се трият един в друг. Природата ни е устроила така, че постоянно леко да натоварваме ставите си. Така се стягат сухожилията, което спомага за предотвратяване на ставни заболявания. Активните функции на swopper и „muvman“ поддържат ставите ви здрави и в добра форма.


2. Полезен е за междупрешленните дискове.

Седенето с изправен гръб и постоянната смяна на положението означават, че междупрешленните ви дискове се натоварват едновременно в редуващи се точки на натиск. Не се сплескват само на едната си страна часове наред поради изгърбване. Това е важно за еластичността, издръжливостта и здравето на междупрешленните дискове

4. Избягвате проблеми с вените.

Столът swopper отстранява ефективно проблеми с вените в два аспекта: благодарение на сводестата седалка няма точки на натиск върху долната страна на бедрата и се предотвратява проблеми с кръвообращението. Освен това седенето и движението върху swopper стимулира активното придвижване на кръвта към сърцето чрез мускулите на т.нар. помпа на прасците.

6. Стимулирате кръвообращението и доброто настроение.

Седенето на swopper ви кара да укрепите горната част на тялото си. Това освобождава диафрагмата, за да дишате по-дълбоко, подобрява се снабдяването с кислород и се стимулира кръвообращението. Вниманието ви се изостря, подобряват се концентрацията и ефективността ви. Освен това пружинирането е полезно не само за тялото ви, но и за ума и душата. Резултатът е, че ще се забавлявате много със swopper.

Какво казват хората, които вече го ползват:

90% Болките в гърба ми намаляха откакто използвам swopper

98% Не бих се разделил със swopper

94% Предпочитам swopper пред обичайните офис столове

98% Бих препоръчал swopper

97% Щастлив съм с моя swopper