Български English

Повече движение в работното ежедневие.

Тичане, скачане, сгъване и обтягане, навеждане, свиване, клякане и лежане. Разнообразието на човешките движения е огромно. Съвременното ежедневие обаче ни принуждава да прекарваме повечето си време седейки. Така костно-мускулната ни система е постоянно недостатъчно натоварена и връх вземат класическите заболявания на цивилизацията. Можем обаче да се борим с тази тенденция, като даваме възможност за повече движение в ежедневието. Особено, когато седим! Това е възможно със стола „muvman“ при стоене и седене например.


По-голямо удобство при седене. И то на всякаква височина.

Пружинната подпора на „muvman“ се навежда напред ергономично и има голям диапазон за регулиране на височината от стандартна на такава за високо бюро. Променливият стол за стоене/седене има стабилна плоча за основа с непързалящ се, недраскащ гумиран ръб. Седалката с подложка е наистина приятна на допир с подобната си на кадифе микрофибърна тапицерия. Тя изравнява топлината и е дишаща. Осигурява специално удобство при седене. Освен това „muvman“ разполага с регулируем преден ръб на седалката, функция за автоматично връщане в първоначално състояние и практична дръжка за носене.
Награди за дизайн

Независимият Съвет по дизайна номинира „muvman“ за Германската награда за дизайн за 2009 г. и 2011 г. Това е най-високият национален приз за дизайн. Столът спечели реномираната Награда за добър дизайн „GOOD DESIGN“ на Музея на архитектурата и дизайна „Chicago Athenaeum“ в Чикаго през 2009 г. Освен това „muvman“ вече е печелил международната Награда на публиката за универсален дизайн („iF Universal Design Consumer Favorite Award“) и привлече доста внимание на дизайнерски изложения в Берлин и Ню Йорк.