Български English
Най-добрите активни офис столове

Дългогодишен танцьор тества столовете - Buou, Ergo Ergo, Mogo, muvman и swopper, които са проектирани да подложат седящият зад бюро на лека тренировка.ЗАБРАВЕТЕ ТРАДИЦИОННИТЕ луксозни офис столове, които поддържат лумбалните прешлени и дават опора на ръката. Сега притеснени за здравето си компютърни потребители, избират спартански столове познати като „активни или динамични". Отхвърляйки общоприетото мнение, отправната точка на тези столове е нестабилност: Те се движат, когато седнеш на тях- накланят се, люлеят се, което ви принуждава  да включите коремните си мускули и да промените точката на тежестта. Макар и подобни по функционалност на топките за йога, предпочитани от някои по-смели офис служители, тези столове не се изплъзват под вас, докато пишете мейл и изглеждат професионално.

За експертна оценка на тези нови столове, ние се обърнахме към Рене Робинсън, дългогодишен член на на "Алвин Ейли Американски Танцов Театър", тя се пенсионира миналата година след 30-годишна работа в театъра. Мис  Робинсън работи над поредица детски книги и прекарва седнала повече часове от всякога, така че беше ентусиазирана да вземе участие в теста. "За да запазите ставите еластични, а кръвообращението и лимфната система да работят, тялото трябва да е в движение", каза тя. Закарахме няколко стола в Алвин Ейли студио в Манхатан и ги поставихме пред бюрото в офиса. Тук Мис Робинсън изпробва 5 модела с движение встрани и нагоре.

1. Най-удобен – muvman
Този специален стол за високо седене се оказа любимият на Мис Робинсън – „Можеш да погледнеш този стол и да си помислиш –няма начин тази малка седалка да ме издържи, но голямата основа създава усещане за стабилност. Чувствам се малко по-сигурна дори, когато се навеждам напред“. Тя изпробва стола движейки таза си в различни посоки, свали седалката на долу и я вдигна до нивото на бюрото, до почти изправена позиция.  „Като танцьор бих желала повече възможности за движение“, каза тя, „но след това ми хареса, че диапазона на движение не е толкова голям, че да предизвиква неудобство“.

...

4. Най-универсален - swopper

Този анимационен swopper прилича на огромна пружина с възглавница от горе. И височината и напрежението в основата са регулируеми, така че седящите да увеличат степента на движение на стола чрез силата на коремните мускули. „От гледна точка на танцьор, аз харесвам това, защото мога да се облегна и да се изпъна без да се изправям“, каза Мис Робинсън „ И е здрав. Нямате усещане за нестабилност. Нищо няма да се разпадне. Мис Робинсън също така е фен на меката червена възглавница. „Аз харесвам мекотата и неговата ненатрапчивост“.